st:petersburg

imorgon bar det av till St:petersburg! skall bli spannande men samtidigt lite skrammande. fick idag reda pa att det bor hela nio miljoner dar, hela sverige i ett omrade! bussen gar till flygplatsen klockan elva, och runt fem tror jag flyget gar :)

 

har packat nu, och det ar nasan so min resvaska sprangs. den ar so full :) ikvall blir det nog bara att ta det lugnt, kolla att man far med sig allt och att saga hej do till familjen. kommer sakna dom hihi! :)


hur ar det pa gotland?

hej! det blev valdigt hastigt och lustigt slut farra inlagget, det verkade som att vi inte fick sitta har far dom kan in och sa nagot pa ryska och sog lite argt pa oss. vet tyvarr inte hur man andrar till svenska bokstaver, so jag far fortsatta att skriva so har! hoppas ni forstor :)

kaliningrad ar som sagt en jattemysig stad! och vi bor i stort sett i centrum, valdigt nara till allt! finns en massa gallerior har, stora ar dom ockso. har trottnat pa att titta pa klader, for de finns ando inget fint. de har en speciell kladstil har :) mycket volanger, glitter och paljetter osv. mycket "barn tryck" pa trojorna ockso. vi har raknat ut att ungefar 80 % av befolkningens tjejer har hogklackat, och da pratar jag inte om tva cm klackar utan riktigt smala och longa klackar!

vi bor hos en jattemycket familj ockso, som serveras oss valdigt god mat :) har fatt recept pa deras sallad som ar so himla god!! det ar inte de vanliga som i sverige med gurka, sallad och tomat utan det har ar lite mer som potatis sallad eller jag vet inte hur jag skall forklara hehe :) forsta kvallen blev vi ockso serverade rodbets soppa. det var faktist helt okej, tills dom erbjod mig att ta gradde i soppan. tyckte inte alls om det da, det skarde sig lie for mycket men det ar bara att le och ata pa haha :) vi har fatt soppa varje dag som forratt sen igar fick vi kyckling pa ett litet fat. bara kyckling och ingenting till. lite knappt! sen direkt efter man tuggat upp det sista ar det dags for fika, te och olika kakor av nagon slag. i forrgar fick vi ost att ata bart. det smakade som yougurt tyckte jag. jag tyckte om det, men linda gillade inte sa hon fick pina i sig den hehe. :)

har kopt en hel del tuggummin och lite godis att ta med till sverige. har ingen aning om det ar gott men forhoppningsvis hihi :) igar kopte linda chips med svamp smak, riktigt riktigt gott var det!! har aven kopt lite sma presenter till min familj/

ikvall skall vi ut och ata med nagra vanner och formodligen blir det en ol eller en drink till maten. hihi :) i varje liten kiosk samt mataffarer so finns det enorma hyllor med alkohol! vart man an tittar so finns det sprit. fick reda pa att man kan dricka offentligt ockso, bara man har en papperspase runt flaskan haha. lite fanigt tycker jag att det ar!

men som sagt, kaliningrad ar valdigt fint. skulle garna komma hit pa semester faktist :) hur ar det pa gotland? hur ar vadret? har har det varit minst 15 grader varje dag, och jag har blivit lite rod pa nasan haha :) tankte inte pa att man kanske skulle packa ner solskyddskramen!

jag saknar alla pa gotland. och jag langtar hem :( men jag njuter av staden at mina narmaste och har en massa bilder att visa :) om det ar nagot jag glomt att skriva eller nagra funderingar, sa ar det bara att fraga :) kommer ha tillgang till internet 2 dagar till garanterat, sen far vi se hur det blir i st:petersburg.

hejdo!!! :)

hej sverige!

sitter pa ett bibliotek i kaliningrad centrum. vi landade har igar efter tvo dagar i riga! riga var en son fin och mysig stad. ville inte aka darifron faktist :( vi hittade en liten mysig pub som hette joy pub, alla var trevliga och det var bode god mat och god ol! vi bodde pa ett hotell som hade disco porrbelysning och so var det tre lotsas snoppar fastklistrade pa vaggen, hmm! haha :D lite mysko allt. sedan bodde vi soklart pa oversta vaningen och det var tio trappor med 12 steg i varje. vi raknade po det dar och vi gick ungefar i 2000 trappsteg i dom. annars var hotellet jattefrasch och mysigt!

idag ar vi i kaliningrad efter en 8-timmars busstur igar. det gick bra, lite trottsamt bara. vi passerade tullen och dar forverkligades fordomarna! ryssarna var horda och sog elaka ut... lite laskigt var det allt att vara dar. men det gick iallafall bra och vi kom in i landet :)

vi bor hos en tjej som heter olga och hon ar 23 ar. hon ar jattetrevlig och pratar bra svenska :) pappan pratar lite halvknackig engelska och mamman forstar vi inte alls. hon pratar inte med oss utan trycker i oss mat istallet.

nu far jag icke vara har landre so skriver mera nogon annan dag. moste ockso hem so inte varan ryska lilla mutti lite orolig. hej do!

tröttis!

det är påsklov och jag har börjat lagt mig tidigare än någonsin. klockan är nu 22:47 och jag orkar knappt hålla ögonen öppna.. har varit en lång dag. först en lång promenad till tandläkaren, sedan till stan för att hitta skor vilket jag då inte gjorde, sen tvättat och gjort allt det där roliga som tillkommer när man tvättar, och nu har vi suttit och spelat spel med olika personer. helt okej dag, men har som sagt tagit gjort så här trött.

daniel och grabbarna drog just iväg för att titta på marteboljuset. daniel har även en ondskefull plan som kommer skrämma livet ur dom, lite tråkigt att missa det. ;) men spökligheter är ingenting för mig! tycker det är för läskigt.. nu skall jag bege mig till sängen och hoppas på att det finns något bra tv program eller någon film som jag kan sova gott till. god natt på er!

charlie harper

igår när jag och daniel satt och väntade på min synundersökning så började vi bläddra i en skvaller tidning. "Charlie Harper" är exakt likadan som han spelar i two and a half man. Han har åkt fast för alkohol- och drog påverkning, haft sex med cirka 5000 kvinnor och betalat 350 000 kr för prostitution. det visste jag icke.

..sen, är det som står i skvaller tidningarna sant?



skorrrrrrrr :)

gick inte så bra för tillys lag i innebandyn igår, förlust alla tre matcher tyvärr men kämparglöden fanns där hela tiden iallfall. :) riktigt spännande matcher!

idag skall jag ut på jakt efter ett par skor :) kan inte ha mina längre, hälen på ena skon är nästan helt av. så efter tandläkaren skall jag tvinga ut daniel på stan. hihi :) konstigt nog är det jag som är vaken nu, och han sover. är lite tråkigt faktist, vill att han skall vakna..

heja heja ;)

klockan är 07:39 en måndag, på mitt påsklov och jag är redan vaken. anledningen till det är att jag och daniel skall åka ut till klinte om cirka en halvtimme och titta på påskcupen (innebandy). :) daniels åtta åriga lillesyster, tilly skall spela så vi får heja på henne! har dock aldrig hejat på roma någon gång förut.. ;) förhoppningsvis går det bra för deras lag iallfall. hur det gick kan jag förmedla senare.

hinner inte tvätta idag heller, för jag skall på synundersökning vid halv fem. jippi :) inte så himla kul. hoppas dom bjuder på godis, dom brukar ha goda godisar framme vid disken.. nu skall jag kila! hoppas solen tittar fram mycket idag. puss på er! och en extra puss på julia ivarsson ♥


RSS 2.0